newborn baby

5 redenen waarom baby’s geboren in augustus speciaal zijn

3/08/2023
Mamabaas
Door Mamabaas

Misschien ben je de dagen aan het aftellen tot je – eindelijk – bevalt. Of misschien heb je je kleintje ondertussen al in je armen. Hoe dan ook: augustus is een geweldige maand om een kleintje op de wereld te zetten. Of je kindje nu een leeuwtje of een maagd wordt, hij of zij zal sowieso over heel wat persoonlijkheid beschikken. Dit zijn 5 redenen waarom baby’s geboren in augustus heel speciaal zijn:

1. Ze hebben een grotere kans om groot te worden 

Baby’s geboren in juni, juli en augustus hebben gemiddeld een hoger geboortegewicht en worden vaak groter dan mensen die geboren zijn in een andere maand.

2. Ze zijn positief ingesteld 

De kans is groot dat je zomerbaby een echt zonnetje in huis wordt. Uit onderzoek blijkt namelijk dat mensen die in de lente of zomer geboren zijn een grotere kans hebben om positief in te het leven te staan en alles van de zonnige kant te zien. 

3. Ze hebben vaker het gevoel dat ze geluk hebben 

Uit een studie blijkt dat mensen die geboren zijn tussen maart en augustus vaker van zichzelf vinden dat ze geluk hebben dan wie geboren is tussen september en februari. 

4. Ze hebben een kleinere kans op psychische gezondheidsproblemen 

Uit onderzoek blijkt dat wie geboren is in augustus of september, een kleinere kans heeft op psychische gezondheidsproblemen zoals een bipolaire stoornis. Het is nog niet duidelijk hoe dat precies komt, maar de grotere blootstelling van de moeder aan vitamine D tijdens de zwangerschap zou daar een rol in kunnen spelen. 

5. Ze zijn in goed gezelschap

Er zijn heel wat beroemde mensen die jarig zijn of waren in augustus, zoals Barack Obama (04/08), Roger Federer (08/08), Whitney Houston (09/08), Madonna (16/08), en Robert De Niro (17/08). 

 

Bron: Mother.ly 
 

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes