newborn pasen konijn

6 redenen waarom baby’s geboren in april speciaal zijn

25/03/2024
Mamabaas
Door Mamabaas

Misschien ben je de dagen aan het aftellen tot je – eindelijk – bevalt. Of misschien heb je je kleintje ondertussen al in je armen. Hoe dan ook: april is een geweldige maand om een baby op de wereld te zetten. Of je kindje nu een Ram of een Stier wordt, hij of zij zal sowieso over heel wat persoonlijkheid beschikken. Dit zijn 6 redenen waarom baby’s geboren in april heel speciaal zijn:

 1. Er is een grotere kans dat ze lang opblijven 
  Uit een studie van Sleep blijkt dat mensen die in de lente of de zomer geboren zijn gemiddeld later gaan slapen dat wie geboren is in de herfst of de winter. Het zou dus best kunnen dat je april-baby zal uitgroeien tot een echte nachtuil. 
 2. Ze hebben een grotere kans om het ver te schoppen in het bedrijfsleven 
  Volgens onderzoekers aan de University of British Columbia's Sauder School of Business zouden baby's geboren in april (en in maart) een grotere kans hebben om later CEO te worden dan bijvoorbeeld baby's die in de zomer geboren worden.  
 3. Ze zijn van nature optimistisch
  In 2014 werd er in Hongarije een studie uitgevoerd waaruit bleek dat baby’s geboren in maart, april en mei van nature optimistisch zijn. Als volwassene scoren ze hoog op de zogenaamde  “hyperthymische schaal”, wat betekent dat ze een positieve kijk op het leven hebben. 
 4. Ze hebben een kleiner risico op astma 
  In deze tijd van het jaar is er huisstofmijt in overvloed. Dat kan heel vervelend zijn voor mensen met allergieën, maar heeft een positief effect op baby’s die in deze periode worden geboren. Uit een onderzoek uit 2015 blijkt namelijk dat kinderen die in de lente worden geboren minder last hebben van astma, omdat de blootstelling aan die huisstofmijt de immuunrespons versterkt. 
 5. Ze hebben minder kans om de diagnose ADHD te krijgen
  Uit datzelfde onderzoek blijkt ook dat kinderen die later op het jaar geboren worden, vaker de diagnose van ADHD krijgen. Dat zou kunnen te maken hebben met het feit dat de jongste kinderen in de klas vaak minder rustig lijken te zijn dan hun klasgenootjes die in de lente zijn geboren. 
 6. Ze zijn in goed gezelschap 
  Er zijn heel wat beroemde mensen die jarig zijn of waren in april, zoals Marvin Gaye (02/04), Eddie Murphy (03/04), Robert Downey Jr. (04/04), Pharell Williams (05/04), Jackie Chan (07/04), Kofie Annan (08/04), Emma Watson (15/04), Seth Rogen (15/04), Victoria Beckham (17/04) en Kelly Clarkson (24/04).

 

Bron: Mother.ly 

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes