baby

5 redenen waarom baby’s geboren in juni speciaal zijn

28/05/2024
Mamabaas
Door Mamabaas

Misschien ben je de dagen aan het aftellen tot je – eindelijk – bevalt. Of misschien heb je je kleintje ondertussen al in je armen. In elk geval: juni is een geweldige maand om een kleintje op de wereld te zetten: of je kindje nu een tweeling of een kreeft wordt, hij of zij zal sowieso over heel wat persoonlijkheid beschikken. Dit zijn 5 redenen waarom baby’s geboren in juni heel speciaal zijn:

 1. Ze hebben de grootste kans om ooit een Nobelprijs te winnen 
  Statistisch gezien maken kinderen die geboren zijn in de maand juni het meeste kans om ooit een Nobelprijs in de wacht te slepen, als we afgaan op de voorgaande winnaars. Oké, dat is misschien nog een beetje een ver-van-je-bed-show, maar toch leuk meegenomen, niet? 
 2. Ze hebben een grotere kans om positief ingesteld te zijn 
  Onder de mensen die in de lente of de zomer zijn geboren, zijn er meer die een zonnige en positieve instelling hebben. Echte zonnetjes in huis dus, die juni-baby’s! 
 3. Ze gaan wellicht minder op zoek naar sensatie 
  Uit onderzoek blijkt dat kinderen die geboren zijn in de herfst of de winter vaker op zoek gaan naar sensatie. Kinderen die geboren zijn in de mei of juni daarentegen zijn het minst geneigd om risico’s te nemen of die sensatie op te zoeken. 
 4. Ze hebben een grotere kans om groot te worden
  Uit een onderzoek aan de Universiteit van Cambridge blijkt dan weer dat baby’s die in de zomer geboren worden, langer blijven groeien dan baby’s die in de winter geboren zijn. Ze hebben bovendien meer kans op een hoger geboortegewicht én zouden gezonder zijn bij de geboorte.
 5. Ze zijn in goed gezelschap 
   Er zijn heel wat beroemde mensen die jarig zijn of waren in juni, zoals Morgan Freeman (01/06), Rafael Nadal (03/06), Angelina Jolie (04/06), Prince (07/06), Kanye West (08/06), Johnny Depp (09/06), Anne Frank (12/06), Paul McCartney (18/06), Lionel Richie (20/06), Lionel Messi (24/06), George Orwell (25/06), Ariana Grande (26/06), Kevin De Bruyne (28/06) en Elon Musk (28/06). 

 

Bron: Mother.ly

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes