newborn

5 redenen waarom baby’s geboren in oktober speciaal zijn

28/09/2023
Mamabaas
Door Mamabaas

Misschien ben je de dagen aan het aftellen tot je – eindelijk – bevalt. Of misschien heb je je kleintje ondertussen al in je armen. Hoe dan ook: oktober is een geweldige maand om een baby op de wereld te zetten. Of je kindje nu een weegschaal of een schorpioen wordt, hij of zij zal sowieso over heel wat persoonlijkheid beschikken. Dit zijn 5 redenen waarom baby’s geboren in oktober heel speciaal zijn:

1. Ze hebben een grotere kans om goed te zijn in sport

Uit onderzoek blijkt dat kinderen die in deze periode geboren worden, meer kans hebben om goed te presteren in sport. Kinderen die op het noordelijk halfrond geboren worden in de herfst hebben doorgaans namelijk een iets grotere bot- en spiermassa, volgens Dr. Gavin Sandercock van het Center for Sports and Exercise Sciende aan de Essex University. ‘Ze beginnen met meer spieren, worden eerder actief en beginnen vroeger te sporten. Het wordt een positieve cyclus.’ 

Een factor die hierbij een rol zou spelen, zou de vitamine D zijn die herfstbaby’s binnenkrijgen in de baarmoeder.

2. Ze hebben een grotere kans om lang te leven

Misschien wordt hij/zij wel 100 jaar! Baby’s die geboren worden tussen september en november hebben namelijk meer kans om die mijlpaal te halen.

3. Ze hebben minder kans op cardiovasculaire ziektes 

Uit een studie blijkt dat mensen die geboren zijn in oktober minder kans lopen op het ontwikkelen van cardiovasculaire ziektes. Oktoberbaby’s hebben dus een gezond hart, wat misschien kan verklaren waarom ze meer kans hebben om 100 jaar te worden. 

4. Ze hebben een goede mentale gezondheid

Onderzoek toont aan dat er gemiddeld gesproken minder mensen geboren in oktober zelfmoord plegen, wat erop wijst dat ze over een goede mentale gezondheid beschikken.

5. Ze zijn in goed gezelschap

Er zijn heel wat beroemde mensen die jarig zijn of waren in oktober, zoals Mahatma Gandhi (02/10), Kate Winslet (05/10), John Lennon (09/10), Eminem (17/10), Ryan Reynolds (23/10), Pelé (23/10), Pablo Picasso (25/10), Julia Roberts (28/10), Bill Gates (28/10) en Diego Maradona (30/10). 

 

Bron: Mother.ly 
 

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes