newborn baby

5 redenen waarom baby’s geboren in november speciaal zijn

31/10/2023
Mamabaas
Door Mamabaas

Misschien ben je de dagen aan het aftellen tot je – eindelijk – bevalt. Of misschien heb je je kleintje ondertussen al in je armen. Hoe dan ook: november is een geweldige maand om een baby op de wereld te zetten. Of je kindje nu een schorpioen of een boogschutter wordt, hij of zij zal sowieso over heel wat persoonlijkheid beschikken. Dit zijn 5 redenen waarom baby’s geboren in november heel speciaal zijn:

1. Ze hebben een grotere kans om goed te zijn in sport

Uit onderzoek blijkt dat kinderen die in deze periode geboren worden, meer kans hebben om goed te presteren in sport. Kinderen die op het noordelijk halfrond geboren worden in de herfst hebben doorgaans namelijk een iets grotere bot- en spiermassa, volgens Dr. Gavin Sandercock van het Center for Sports and Exercise Sciende aan de Essex University. ‘Ze beginnen met meer spieren, worden eerder actief en beginnen vroeger te sporten. Het wordt een positieve cyclus.’ 

Een factor die hierbij een rol zou spelen, zou de vitamine D zijn die herfstbaby’s binnenkregen in de baarmoeder.

2. Ze hebben een grotere kans om lang te leven

Misschien wordt hij/zij wel 100 jaar! Baby’s die geboren worden tussen september en november hebben namelijk meer kans om die mijlpaal te halen.

3. Ze hebben een grotere kans om vroeg te slapen 

Uit onderzoek blijkt dat kinderen die geboren worden in de lente of de zomer gemiddeld gesproken later in slaap vallen dan kinderen die geboren worden in de herfst of de winter. Volgens dat onderzoek is de kans dat je novemberbaby een kleine nachtuil wordt kleiner dan bij baby’s die in de lente geboren worden. 

4. Ze hebben een kleinere kans op immuunziektes

Uit een Brits onderzoek blijkt dat wie geboren is in november minder kans heeft om immuunziektes te ontwikkelen zoals MS. Een factor die hierbij een rol zou spelen, zou de vitamine D zijn die herfstbaby’s binnenkregen in de baarmoeder.

5. Ze zijn in goed gezelschap 

Er zijn heel wat beroemde mensen die jarig zijn of waren in november, zoals Cristiano Ronaldo (05/11),  Leonardo DiCaprio (11/11), Ryan Gosling (12/11), Joe Biden (20/11), Scarlett Johansson (22/11) en Miley Cyrus (23/11). 

 

Bron: Mother.ly
 

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes