baby kerstmis

5 redenen waarom baby’s geboren in december speciaal zijn

4/12/2023
Mamabaas
Door Mamabaas

Misschien ben je de dagen aan het aftellen tot je – eindelijk – bevalt. Of misschien heb je je kleintje ondertussen al in je armen. Hoe dan ook: december is een geweldige maand om een baby op de wereld te zetten. Of je kindje nu een boogschutter of een steenbok wordt, hij of zij zal sowieso over heel wat persoonlijkheid beschikken. Dit zijn 5 redenen waarom baby’s geboren in december heel speciaal zijn:

 1. Ze gaan vroeg slapen … en staan vroeg op
  Uit een studie aan Italiaanse en Spaanse universiteiten blijkt dat mensen die geboren zijn in december een grotere kans hebben om ochtendmensen te zijn dan mensen die geboren zijn in de zomer. Uit andere studies blijkt dan weer dat kinderen die in deze periode van het jaar zijn geboren vroeger in slaap vallen (joepie!). 
 2. Ze zijn de jongste in de klas 
  Veel ouders die een kindje verwachten in december maken zich zorgen omdat hun kleintje wellicht de jongste in de klas zal zijn, maar eigenlijk zou dat goed nieuws kunnen zijn. Uit onderzoek blijkt namelijk dat er academische voordelen zijn aan de jongste van de klas zijn: het is niet gemakkelijk om de jongste te zijn in de kleuterklas, maar tegen de tijd dat ze klaar zijn om verder te studeren, zouden die jongste kinderen uit de klas zelfs beter presteren. 
 3. Ze hebben een grotere kans om linkshandig te zijn
  Jongens geboren in december hebben de grootste kans om linkshandig te zijn, zo blijkt uit een studie aan de Universiteit van Wenen. Daarbij werden 13.000 volwassenen onderzocht; 7,5% van de vrouwen en 8.8% van de mannen bleek linkshandig te zijn. Als er gekeken werd naar de geboortedata van de mannen, dan bleek dat de meeste van hen geboren waren tussen 1 november en 1 januari. Bij de vrouwen was er geen opmerkelijk verschil in geboortedatum. 
 4. Ze hebben een grotere kans om lang te leven 
  Uit een studie die werd gepubliceerd in the Journal of Aging Research blijkt dat mensen die geboren zijn in december de grootste kans maken om 105 te worden – of zelfs ouder. 
 5. Ze zijn in goed gezelschap 
  Er zijn heel wat beroemde mensen die jarig zijn of waren in december, zoals Britney Spears (02/12), Jay-Z (04/12), Walt Disney (05/12), Frank Sinatra (12/12), Taylor Swift (13/12), Brad Pitt (18/12), Jude Law (29/12), Tiger Woods (30/12) en LeBron James (30/12). 

 

Bron: Mother.ly

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes