6100fi.jpg

6 boekentips voor (ouders van) hoogsensitieve kinderen

23/11/2019

Wanneer je als mama, papa, oma of opa op zoek bent naar boeken rond de opvoeding van kinderen stuit je op een erg groot aanbod. Ouders sturen ons regelmatig de vraag welke boekentips we hebben die aansluiten bij de opvoeding van hun hoogsensitieve kinderen. Hierbij onze selectie.

Help... ik voel zo veel (Carla van Wensen)

Kinderen krijgen veel informatie en prikkels te verwerken. Een groeiend aantal kinderen reageert hier extra gevoelig op en raakt overprikkeld. Dit boek is op maat geschreven voor (hoog)sensitieve en snel overpikkelde kinderen. Door middel van spelletjes, opdrachten, vragen, tips en verhaaltjes kunnen kinderen ervaren en ontdekken hoe het te veel voelen en overprikkeld raken bij hen ontstaat en hoe zij er anders mee om kunnen gaan. Ze leren dat ze zelf grip hebben op hoe ze zich voelen en dat ze zich niet hoeven te laten overspoelen door hun gevoelens.

Hoogsensitief opvoeden (Melissa Mertens et al)

Elk kind is uniek, en dat geldt natuurlijk ook voor een hoogsensitief kind. Die hoogsensitiviteit kan zowel de ouder als het kind laten struikelen. Als ouder is het soms even zoeken naar de juiste handleiding om de talenten van je kind tot bloei te laten komen. Dit boek biedt concrete handvatten aan die ouders kunnen grijpen als ze even de draad kwijt zijn. De auteurs vertrekken daarbij van de talenten van je kind, en helpen je aan de hand van voorbeelden, ervaringen van andere ouders en veel praktische tips verder op weg.

Verhalen voor gevoelige oortjes (Wendy Janssens)

Dit unieke boek bevat hel(p)ende verhalen rond thema’s als hoogsensitiviteit, veerkracht, durf, rouw, omgaan met nieuwe situaties, zorgen voor het slapengaan, … Het boek telt 80 pagina’s met afbeeldingen in kleur en de cover heeft een zachte afwerking met glitters. De opdrachten en liedjes bieden een speelse houvast voor warme verbindingsmomenten waarin je ontdekt wat er écht in je kind omgaat.  

Ridder Zeldenmoed (Josina Intrabartolo)

Dit avontuurlijk boek bevat naast een verhaal voor kinderen - over de gevoelige Tristan die niets liever wil dan ridder worden - ook extra tips achterin over hoe je hoogsensitiviteit kan herkennen er ermee om kan gaan.

Ik ben, wat ik denk! (Louise Hay)

Dit boek voor kinderen vanaf een jaar of vijf laat zien hoe je nare gedachten en woorden kan omzetten in fijne en positieve gevoelens. Deze positieve affirmaties leren kinderen die vaak piekeren of twijfelen hoe ze meer controle over hun gedachten en gedrag kunnen krijgen. Het boek bevat grappige illustraties.

Het hoog sensitieve kind (Elaine Eron)

Beststellerauteur en psychotherapeuter Elaine Aron laat in dit baanbrekende basisboek zien hoe ouders en leraren het hoog sensitieve kind, vanaf de geboorte tot aan de puberteit, het beste kunnen begeleiden.

Meer weten over hoogsensitiviteit?

De masterclass Hoogsensitieve Kinderen is dé manier om meer inzicht te krijgen in jouw kind en zijn persoonlijkheidskenmerk. Van hulp voor ontprikkeling, de valkuilen en triggers tot tips voor de best mogelijke ondersteuning. Het wordt allemaal behandeld en uitgelicht aan de hand van video's, een podcast, of een downloadbare PDF.

Masterclass Hoogsensitiviteit
Mama Baas Plus Masterclasses

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes