relaxte zwangere vrouw

Je zwangerschap: 15 weken zwanger

8/08/2022
Mamabaas
Door Mamabaas

Je buik wordt steeds groter en dat merken ook anderen. In die buik is je kleintje zich volop aan het voorbereiden om jou slapeloze nachten te geven...

Je baby bij 15 weken zwangerschap

sinaasappel

Je baby is nu even groot als een sinaasappel. Hoewel de oogjes nog altijd gesloten zijn, kan hij stilaan licht waarnemen.

Verder worden de stembanden ontwikkelt en wees er maar zeker van, die zal je baby meteen gebruiken na de geboorte. Een gewaarschuwd mens telt voor twee!
 
Veel haartjes zijn er nog niet, maar tegen het einde van de week zal het haarpatroon op je baby's schedel wel al vastliggen. Je baby doet dit maar beter goed, want hij zal dit nooit meer kunnen veranderen.

Beluister onze podcast

Ontdek hoe je start met borstvoeding.

Mama worden is... het leukste wat me ooit is overkomen. En tegelijk ook het moeilijkste, het zwaarste, het meest vermoeiende. Het meest uitdagende, het meest allesomvattende. Alles tegelijk.

Jij bij 15 weken zwangerschap

Je zit momenteel in de zwangerschapsfase waarbij mensen niet goed weten of ze je moeten feliciteren of je een abonnement voor de fitness cadeau moeten doen. Wat kan je hieraan doen? Doelbewust je hand onder je buik houden, is altijd een safe option. Kwestie dat het duidelijk is dat je echt zwanger bent en dat je niet gewoon dikker geworden bent. Voor de zekerheid wrijf je nog eens over je buik ook, zodat het écht duidelijk is.

Herken je dit? Het kan wel eens gebeuren dat je licht chagrijnig wordt op restaurant. Want hallo, de lekkerste dingen op de kaart zijn nét allemaal dingen die jij niet mag eten. Het leven is niet fair, het universum is tegen je (insert huilbui) en dat die vent van je alles doodleuk kan binnensmikkelen, helpt ook niet meteen. En oh, normaal neem je in dat restaurantje altijd een mojito/gin-tonic/rosé omdat die zo lekker is! Snif...
 
Laat ons hopen dat dit niet gebeurt, maar mocht je betrokken raken bij een auto-ongeval, weet dan dat je best sowieso even naar het ziekenhuis gaat om alles te laten nakijken. Enkele zaken kan je meteen zelf al controleren zoals: merk je vaginaal bloedverlies of vruchtwaterverlies op? Heb je geen pijn die rechtstreeks door het ongeluk kan worden verklaard? Voel je geen pijnlijke baarmoedersamentrekkingen? Maar zoals eerder vermeld, ga altijd eens naar het ziekenhuis.

Lees meer over je zwangerschap in week 16.

banner podcast
banner nieuwsbrief

Product in de kijker

Memory Box

Memory Box

Bewaar alle mooie momenten op 1 plaats

  • Bewaar alle mooie, leuke, grappige en vertederende momenten en spulletjes van je kindje.
  • Zowel Het Echoboek als Het Babyboek passen in de box en kan je hieraan toevoegen.

€34.99
30 x 30 cm

Bestsellers

cover ouders komen van mars

Ouders komen van Mars

€ 21.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes