Wat moet je doen om je kindje te helpen ontprikkelen aan het einde van een schooldag? Hoe reageer je het best op uitbarstingen na overprikkeling? Wil je een kleine inkijk in het hoofd van je hoogsensitief kleintje? Expert Bieke Geenen biedt informatie, inzichten, tips en tricks in de Masterclass Hoogsensitieve Kinderen (met downloadbare pdf en geprint werkboekje). Voor de hoogsensitieve ouders schreef ze ook het boek Hoogsensitief Ouderschap.
6 tips voor prikkelarme momenten
- Heb je behoefte aan een prikkelarm moment op het werk? Trek je even terug op het toilet. Daar kun je je hoofd even leegmaken en tot rust komen.
- Neem een koffiepauze en lunchbreak en blijf niet aan je bureau zitten. Door even fysiek afstand te nemen van je werk en naar buiten te gaan, muziek te luisteren of een boek te lezen, heb je meer energie voor de rest van je werkdag.
- Las thuis een stiltemoment in. Spreek af dat jullie elkaar even met rust laten en iedereen de kans geven om te ontprikkelen. Wil er iemand toch iets vragen of zeggen? Dan fluisteren jullie.
- Eet voldoende: trek tijd uit voor je middagpauze of vieruurtje en geniet ervan.
- Neem minstens eenmaal per dag écht tijd voor je kop koffie en laat hem niet koud worden.
- Kijk ’s avonds samen met je kinderen tv en maak er een quality- en knuffeltijd van.
Meer weten?
De masterclass Hoogsensitieve Kinderen is dé manier om meer inzicht te krijgen in jouw kind en zijn persoonlijkheidskenmerk. Van hulp voor ontprikkeling, de valkuilen en triggers tot tips voor de best mogelijke ondersteuning. Het wordt allemaal behandeld en uitgelicht aan de hand van video's, een podcast, een downloadbare PDF of een geprint werkboekje.
Boek in de kijker
In het boek ‘Hoogsensitief ouderschap / Zo blijf je als hoogsensitieve ouder in balans’ lees je hoe je als hoogsensitieve ouder ook goed voor jezelf kan blijven zorgen. Auteur Bieke Geenen laat je kennismaken met negen triggers die hoogsensitieve mensen uit evenwicht kunnen brengen. Ze geeft je heel wat concrete handvatten mee om op een andere manier met je eigen hoogsensitiviteit en die van je kind om te gaan, zodat jullie elkaar beter leren begrijpen en sneller weer rust vinden in jullie gezin.