5624fi.jpg

Bieke Geenen

Bieke studeerde in Nederland af als dramatherapeut in 2004. Sindsdien werkte ze als therapeut in voorzieningen met verschillende doelgroepen. In 2012 startte Bieke samen met haar beste vriendin een eigen praktijk: groepspraktijk Dynamiek (www.groepspraktijkdynamiek.be)

 

In deze praktijk werkt ze met kinderen, jongeren en hun ouders. Thema's zoals hooggevoeligheid, pesten, zelfvertrouwen, assertiviteit en komen daar de laatste jaren voornamelijk aan bod. De deskundigheid en ervaring die ze hierover heeft opgebouwd deelt ze ook in de trainingen en lezingen die ze geeft, zowel voor haar eigen praktijk als voor Zitdazo. 

 

In 2018 kwam haar eerste boek uit voor Lannoo: Opa en Oma zonder stress. Het ideale cadeauboek voor kersverse en ervaren grootouders die graag wat bewuster die glansrol van hun leven willen invullen. Binnen dit thema geeft Bieke ook trainingen en lezingen aan grootouders, waarin ze opa's en oma's helpt uitzoeken welke rol zij op zich willen nemen en hoe ze hierover op een positieve manier met hun (schoon)kinderen in gesprek kunnen gaan.  
 

In 2020 verscheen opnieuw voor Lannoo haar nieuwste boek: Hoogsensitief ouderschap. Je raadt het al, een boek over hoogsensitiviteit. Meer bepaald een boek voor hoogsensitieve ouders om beter in balans te blijven. Opvoeden is op zich al een hele klus, alleen wordt het nog pittiger wanneer je hoogsensitief bent. Hoogsensitieve ouders zijn heer en meester in zichzelf wegcijferen voor hun gezin, dit boek geeft handvatten om sneller terug meer rust en evenwicht te voelen als ouder en persoon. 


Meer informatie vind je op www.hoogsensitiefouderschap.be waar je ook het boek kan bestellen of een lezing kan aanvragen. 

Bieke is zelf ook mama van twee kinderen. Samen met haar man, haar hooggevoelige zoon Tuur (2012), haar zelfbewuste dochter Fran (2013), Loes de poes en Rafke de hond woont ze in Geel.