4246fi.jpg

Barbara

Mama (1981) van een zoon Vic (2012) en een dochter Zoë (2015) uit haar huidige relatie, en een zoon Ferre (2008) (co-ouderschap) uit een vorige relatie. 

Werkt op dienst intensieve zorgen als verpleegkundige.

Barbara in 8 vragen

  1. Mijn beste eigenschappen zijn emapthie en zorgzaamheid. Twee eigenschappen die nodig zijn voor mijn job. De zorgzaamheid kan soms overhellen naar te veel zorgen maken en piekeren, maar gelukkig zorgt het relativeringsvermogen van mijn vriend dan voor het perfecte evenwicht in ons gezin.
  2. Mijn favoriete activiteit is SHOPPEN! In ‘real life’ of via internet, met vriendinnen of alleen, kledij of woondecoratie… maakt niet uit. Na een middagje shoppen of bij ontvangst van een pakketje ben ik helemaal happy joy joy.
  3. Mijn meest voorkomende mentale toestand is vergeetachtig en dagdromend. Sleutels vergeten, afrit missen, verjaardag vergeten, gsm kwijt en terugvinden in de frigo of linnenkast… Allemaal dingen die mij overkomen. Om de chaos in mijn hoofd te ordenen maak ik lijstjes voor vanalles en nog wat. Lijstjes die ik dan nadien niet raadpleeg of thuis vergeet (ik zal het nooit leren).
  4. Volmaakt geluk is voor mij als de kinderen mij in de armen springen aan de schoolpoort of bij het ophalen in de opvang. Het gevoel dat je als mama hun alles bent op dat moment.
  5. Hier heb ik compleet de pest aan: te laat komen. Ik ben zo iemand die liever 10 minuten te vroeg is dan 1 minuut te laat. Dit zorgt vaak voor stress, vooral als je vriend dan net de omgekeerde filosofie bezit.
  6. Ik zou wel eens voor een dagje Carrie Bradshaw willen zijn. New York, fenomenale kleren en schrijven. Een topcombinatie!
  7. Mijn held is mijn mama. Ze combineerde – samen met mijn papa – een fulltime job met een gezin van vier kinderen zonder hulp van grootouders. Ze kreeg het voor elkaar dat onze school startte met naschoolse opvang en ik denk dat heel wat mama’s haar daar nu nog altijd heel dankbaar voor zijn. Hoe zij alles voor elkaar kreeg zonder de luxe van ouderschapsverlof of tijdskrediet… daar kan ik alleen maar bewondering voor hebben.
  8. Mijn favoriete motto: ‘Die andere mama’s doen ook maar wat’. Wees niet te streng zijn voor jezelf, weet dat opvoeden geen exacte wetenschap is en volg je eigen gevoel.