vreetbuien zwanger

Je zwangerschap: 19 weken zwanger

8/08/2022
Mamabaas
Door Mamabaas

Er staan twee dingen op je to-do lijstje deze week: je baby niet laten schrikken en jij niet te veel eten. 

Je baby bij 19 weken zwangerschap

mango

Je baby is nu even groot als een mango en begint nu te horen. Geluiden binnenin het lichaam zoals jouw hartslag of ander geruis geven je baby een veilig gevoel. Maar ook geluiden van buiten je lichaam, zoals de stem van je partner, worden langzaamaan opgepikt.
Pas wel op! Hij kan soms echt schrikken bij een onverwachte, luide klank. 
 
Rond deze tijd produceert de huid een crème-achtige substantie, ook wel bekend als vernix. Vernix is een laagje over de huid dat bestaat uit afgescheiden oliën, dode huidcellen en lanugo. Dat is het donshaar over heel het lichaampje.

A well balanced diet means a cupcake in each hand.

Jij bij 19 weken zwangerschap

Rond deze periode hebben de meeste zwangere vrouwen last van vreetbuien. Chocolade, koekjes, ijs of taart. Loopt het water je al in de mond? Of moet je bijna overgeven door de gedachte aan al dat eten? Beide opties zijn mogelijk. De ene dag vind je een boterham met kaas, choco en augurken hemels. De andere dag ga je al over je nek bij het idee alleen al. Probeer toch een beetje die ongezonde verleidingen te weerstaan. Ga eens bij de versafdeling op zoek naar dingen die je (nu nog) lekker vindt en snack bijvoorbeeld wat aardbeien. Een handje ongezouten noten kan ook nooit geen kwaad. Hier kan je zonder zorgen van genieten!
 
Herken je dit? Je bekijkt met argusogen alle veranderingen die je buik ondergaat. Je staat voor de spiegel en streelt verliefd je buik terwijl je die van alle kanten bekijkt. En als die buik eigenlijk helemaal nog niet zo zichtbaar is, duw je gewoon je buik vooruit en droom je over hoe die er binnenkort zal uitzien. Maar tegelijk zit de schrik er ook wel goed in. Waar gaat dat eindigen?! En ben je niet gewoon een beetje dikker aan het worden nu?

Lees meer over je zwangerschap in week 20.

banner shop
banner nieuwsbrief

Boek in de kijker

Mijn baby

Mijn baby

Alles wat je moet weten over je baby van 0 tot 12 maanden

  • Het complete naslagwerk over het eerste levensjaar van je baby.
  • Samengesteld door prof. dr. Christine Vanhole en Mama Baas.

€29.99
Hardcover
360 pg