babyspullen

Je zwangerschap: 20 weken zwanger

8/08/2022
Mamabaas
Door Mamabaas

Hoera, je bent halfweg in je zwangerschap! Gaat het veel te snel voorbij voor jou? Of zou het allemaal een beetje sneller mogen gaan? En hoe staat het met je baby na 20 weken? 

Je baby bij 20 weken zwangerschap

wortel

Met een grootte van ongeveer een wortel is je baby weer grote stappen aan het zetten. De buitenwereld blijft niet onbekend. In zijn hoofd begint je baby nu echt iets te merken van zijn omgeving. Zijn hersenen hebben overuren gemaakt om de zenuwcentra te ontwikkelen waar de zintuigen worden aangestuurd. En die centra beginnen nu te werken. 
 
Week 20 betekent dat het weer tijd is voor een echo. Met behulp van deze echo kunnen bepaalde aangeboren afwijkingen worden opgespoord. Alle organen worden heel nauwkeurig nagekeken om te bepalen of ze goed werken. De gynaecoloog of arts meet ook het hoofdje, het dijbeen en het buikje van je baby om te kijken of hij goed groeit en zich gezond ontwikkelt.

Oh we’re halfway there!

Jij bij 20 weken zwangerschap

Al 20 weken zwanger. Je bent halfweg in je zwangerschap! Kan je dat geloven? Vanaf deze periode (of bij een tweede of volgende zwangerschap misschien al sinds een paar weken) kun je je baby voelen bewegen. Nu kun je zelf in de gaten houden hoe hij het stelt. Je baby laat je regelmatig weten dat hij er is, maar elke baby doet dat op zijn eigen tempo. De plaats van de placenta, de aanwezigheid van een grote hoeveelheid vruchtwater of eventuele afwijkingen kunnen de interpretatie van de bewegingen vertroebelen.
 
Drink je soms nog een glaasje wijn? Doe het maar niet. Zelfs een sporadisch glaasje alcohol zou de baby al kunnen schaden, zo blijkt uit onderzoek. En wat is nu negen maanden? (Oké, da’s vrij lang, we know... Maar voor je kindje alles, toch?)

Lees meer over je zwangerschap in week 21.

banner nieuwsbrief
banner namentool

Product in de kijker

Milestone blanket

Milestone blanket

 Houd de leeftijd van je baby op een bijzondere manier bij!

  • Op een heel bijzondere manier bijhouden hoeveel maanden (of weken) oud je baby is. 
  • Heerlijk zacht en komt met een coole ring.

 € 22.99
100 x 100 cm
100% polyester

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes