6527fi.jpg

Els Vandingenen

Na haar opleiding tot master in de Communicatiewetenschappen voelde Els dat ze meer wilde in haar leven en volgde ze een vijfjarige opleiding tot lichaamsgericht therapeut. Binnen deze context vond ze haar ware passie, namelijk verbindend opvoeden. Hierin volgde ze heel wat opleidingen en sinds 2017 geeft ze lezingen hierover aan iedereen die instaat voor het welzijn van kinderen (ouders, leerkrachten, kinderverzorgsters, …)

Een basisregel die zij hoog in het vaandel draagt is dat ze niets verkondigt wat ze zelf niet doorvoeld en doorleefd heeft. Alles wat ze vertelt is enerzijds sterk theoretisch onderbouwd en anderzijds heeft ze het zelf uitgebreid ervaren samen met haar man en twee jonge kinderen. Haar lezingen zijn dan ook doorspekt met concrete voorbeelden uit het dagelijkse leven.

Doorheen de jaren merkte ze dat heel veel ouders het heel goed willen doen, zeer bewust omgaan met opvoeding, maar vaak de uitputting nabij staan. Ze verdiepte zich in perinataal mentaal welzijn en het tot rust brengen van het zenuwstelsel aan de hand van de polyvagaaltheorie van Stephen Porges. Sinds kort opende ze haar eigen praktijk als mamacoach waar ze individuele coaching geeft aan mama’s die nood hebben aan ondersteuning. Els biedt een warm nest waar een moeder kan onderuitzakken en zich kan laten dragen in al wat ze nodig heeft. Er is naast ruimte voor therapeutische gesprekken en individueel opvoedingsadvies (binnen de visie van het verbindend opvoeden) ook alle aandacht voor het in je kracht komen als mama en als vrouw.