7921fi.jpg

Vicky De Beule

Ik ben Vicky, mama van drie tieners en erkend diëtiste.

Toen bij mijn twee jongens glutenintolerantie (Coeliakie) werd vastgesteld, wakkerde dat mijn interesse in voeding en het menselijke lichaam nog meer aan. Ik besloot mijn carrière in de communicatie een aanvulling te geven en behaalde vier jaar later een bachelor Voedings- en Dieetleer.

Daarna verdiepte ik me steeds meer in het begeleiden van ouders met jonge kinderen met moeilijk eetgedrag. Ouders ondersteunen in het ontwikkelen van gezonde eetvaardigheden bij hun kind vanaf de geboorte, is wat ik het allerliefste doe. Ik word er enorm blij van als ik merk dat ouders opnieuw geloven in gezellige familiemaaltijden, en dat ze zich weer competent voelen om het moeilijk eetgedrag bij hun kind op een positieve manier aan te pakken.

Naast begeleiding, ontwikkel ik in dit kader praktische hulpmiddelen voor zowel ouders als professionals rond spelenderwijs leren proeven, zoals bijvoorbeeld de Proeftoren. Verder ben ik ook auteur van het boek Ik lust dat niet.

Elk handvat, elke tip die ik meegeef of elke tool die ik creëer, passen binnen de aanpak van wat ik naar voor schuif als "Positief Voeden".  Positief voeden gaat voor mij veel verder dan WAT er gegeten wordt. Het gaat ook over het wanneer, waar en hoe er gegeten wordt. Het gaat over het ontwikkelen van gezonde eetvaardigheden op lange termijn. Het gaat over een gedeelde verantwoordelijkheid aan tafel en het respect, vertrouwen en enthousiasme dat hierbij getoond wordt. Zowel voor de ouder(s) als voor het kind.

Meer info vind je op mijn website of via Instagram.