6769fi.jpg

Hedwig Neels

Hedwig Neels, PhD, initiatiefnemer en drijvende kracht van The Pelvic Floor. Postdoctoraal onderzoeker en bekkenbodemkinesitherapeut aan de Universiteit Antwerpen en in het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (Gynaecologie en Klein Bekken Kliniek)

Hedwig Neels studeerde af als Master in de Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie aan de KULeuven in 2007. Ze heeft “bijzondere beroepsbekwaamheden in Manuele Therapie, Bekkenbodemreëducatie en Perinatale Kinesitherapie” en verdedigde een doctoraat over bekkenbodemproblemen bij vrouwen in 2018 aan de Universiteit Antwerpen. In 2019 ging ze op buitenlands onderzoeksverblijf naar Australië en kreeg daar de kans om verder opgeleid te worden door wereldgerenommeerde experten in urogynaecologie. Sinds dan specialiseert ze zich ook verder in 3D/4D transperineale bekkenbodem ultrasound onderzoek, ideaal voor een expertise onderzoek van de bekkenbodem.

Hedwig is ook voorzitter van het Wetenschappelijke comité van de ABCIG BICAP, de erkende beroepsvereniging voor bekkenbodem- en perinatale kinesitherapeuten in België.

Haar nationale en internationale netwerk breidt zich mooi uit, wat leidt tot boeiende samenwerkingen en uitdagende opportuniteiten.

Momenteel combineert ze postdoctoraal onderzoek met klinisch werk en zet ook educatie en wetenschapscommunicatie hoog op haar “To Do”-lijstje.  Ze geeft regelmatig les en lezingen in de opleiding Kinesitherapie en Revalidatiewetenschappen, aan de Universiteit Antwerpen en in de interuniversitaire opleiding voor gespecialiseerde kinesitherapeuten, maar ook bij andere organisaties voor experten of niet-experten.

The Pelvic Floor is een online platform, een nieuwe project vanuit de expertengroep “Women’s Pelvic Health Antwerp”. We willen hapklare informatie  over bekkenbodemproblemen bieden aan mama's en hun entourage en het taboe écht helpen doorbreken.

Het “Women’s Pelvic Health Antwerp” Team ligt aan de basis van The Pelvic Floor. Dit is een kleine groep erg gepassioneerde universitaire gezondheidsprofessionals die actief samenwerken in het UZA. Ze verrichten samen onderzoek aan de Universiteit Antwerpen. Mede met dit project streven ze ernaar om in België en wereldwijd hun kennis over vrouwelijke bekkenbodemproblemen te delen.

#breaking taboo #raisingawareness #sharingknowledge #empoweringwomen #womenspelvichealth