newborn baby

4 redenen waarom baby’s geboren in juli speciaal zijn

28/06/2023
Mamabaas
Door Mamabaas

Misschien ben je de dagen aan het aftellen tot je – eindelijk – bevalt. Of misschien heb je je kleintje ondertussen al in je armen. Hoe dan ook: juli is een geweldige maand om een kleintje op de wereld te zetten. Of je kindje nu een kreeft of een leeuwtje wordt, hij of zij zal sowieso over heel wat persoonlijkheid beschikken. Dit zijn 4 redenen waarom baby’s geboren in juli heel speciaal zijn: 

 1. Ze zijn positief ingesteld 
  Deze maand is het niet alleen buiten zonnig: de kans is groot dat je kleintje ook een echt zonnetje in huis wordt. Uit onderzoek blijkt namelijk dat mensen die in de lente of zomer geboren zijn een grotere kans hebben om positief in te het leven te staan en alles van de zonnige kant te zien. 
 2. Ze zijn in goed gezelschap
  De maand juli is vernoemd naar de beroemde Romeinse keizer Julius Caesar, die zou geboren zijn op 12 of 13 juli. En er zijn nog heel wat invloedrijke mensen die jarig zijn of waren in juli, zoals Nelson Mandela, Lady Di en Jackie Kennedy. 
 3. Ze zijn goed in het reguleren van hun emoties – zelfs al op jonge leeftijd 
  Volgens een Japans onderzoek zouden baby’s die geboren werden in de zomer meer “controle waarvoor ze een inspanning moeten leveren” vertonen op hun 18 maanden dan leeftijdsgenoten die in de winter of herfst zijn geboren en dat zou dan weer gelinkt zijn aan grotere emotionele en gedragsregulatie. 
 4. Ze zijn vaak de grootste in de klas 
  Baby’s geboren in juni, juli en augustus hebben gemiddeld een hoger geboortegewicht en worden vaak groter dan mensen die geboren zijn in een ander seizoen. 

 

Bron: Mother.ly 
 

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes