7799fi.jpg

Liesbeth Desmet

Orthopedagoge en kinderpsychologe

Liesbeth studeerde af als klinisch orthopedagoge en als kinderpsychologe aan de KULeuven. Gebeten door de interesse in de psychologische ontwikkeling volgde ze nog een bijkomende vierjarige therapie-opleiding tot cognitief gedragstherapeut, met een specialisatie in kinderen en jongeren (UGent).

Liesbeth heeft intussen tien jaar ervaring als kinderpsychologe en richtte in 2017 haar eigen kinderpsychologenpraktijk ‘praktijk Mobiel’ op, waarin Liesbeth en haar team ‘mobiele’ psychologische begeleiding aanbieden aan huis.

In haar praktijk werkt Liesbeth met kinderen, jongeren en hun ouders rond thema’s als opvoeding, woedebuien, faalangst, zelfbeeld, dwang, angst … waarbij het gedragstherapeutisch perspectief en het samenwerken met de context centraal staat. In de praktijkruimte in Gent biedt ze ook diverse groepstrainingen aan zoals sociale vaardigheidstrainingen en trainingen voor hooggevoelige kinderen.

Vanuit het idee ‘it takes a village to raise a child’ ontwikkelde ze ook een online aanbod voor ouders om hen te ondersteunen om meer rust te brengen in hun gezin. Dit aanbod laat ouders de theorie meteen toegepast zien in de praktijk aan de hand van filmpjes van echte gezinssituaties.

Liesbeth is zelf ook een ‘boysmom’ van een kleuter en een peuter die haar en haar man dagelijks de uitdagingen van het opvoeden laten ervaren.