Viki Peeters

Kinderwensconsulent en miskraambegeleiding

Viki is een IVF-survivor. Ze botste op de frustraties van een jarenlang fertiliteitstraject en het verdriet na verschillende miskramen.  Intussen is ze mama van 2 coole jongens, kinderwensconsulent (UCLL Hogeschool en Kinderwens Vlaanderen), professionele integrale coach (Yourcoach Gent) en gespecialiseerd in miskraambegeleiding (Miskraambegeleiding.nl).

Bij De Fertiliteitsmentor  biedt Viki laagdrempelige emotionele begeleiding aan iedereen die een fertiliteitstraject doormaakt. Ze laat wensouders ervaren hoe ze zélf aan het roer van dit proces komen te staan, door te focussen op hetgeen ze wél allemaal onder controle hebben. Ze streeft er zo naar dat wensouders weer versterkt en optimaal voorbereid vooruit kunnen, dat ze met meer veerkracht volharden in hun fertiliteitstraject of eventueel durven kiezen voor nieuwe perspectieven. Een bijzonder aandachtspunt van haar daarbij is ook het emotioneel begeleiden van wensouders die een kindje verloren tijdens hun zwangerschap, hoe pril dan ook.

Viki herwerkte haar integratieproef als kinderwensconsulent i.s.m. patiëntenvereniging De Verdwaalde Ooievaar tot een brochure voor werkgevers: “Vruchtbaarheidsbehandelingen optimaal integreren in de werksituatie: een win-win voor werkgever en werknemer”.

Ze schreef een doe-boekje  “Haal zo veel méér uit de communicatie met je artsen- Een verfrissende kijk op de medische gesprekken doorheen je fertiliteitstraject” dat wensouders op weg zet om doktersgesprekken goed voor te bereiden en efficiënt aan te pakken en dat gratis te verkrijgen is via haar website.