3120fi.jpg

Stijn

(1984), papa van Floor (2011), Bas (2012) en Guusje (mei 2015), getrouwd met Liesbet

Werkt fulltime als consulent bij Stad Antwerpen.

Mijn beste eigenschap: Ik hou er nog meer van mensen te doen lachen dan zelf over de grond te rollen. Al zeg ik nooit geen nee tegen dat laatste, natuurlijk.

Mijn grootste fout is, jammer genoeg, mijn aangeboren nervositeit. Op werkvlak kan dat een voordeel zijn – het moet vooruitgaan –, maar als papa van drie kleine kindjes kan dat geregeld eens contraproductief werken, heb ik gemerkt. Vaak is het hun way en dat is niet noodzakelijk een highway waarop het snel vooruitgaat.

Ik had graag een instrument (en dan liefst drum of gitaar) kunnen bespelen. Ik hou immers enorm veel van muziek, maar kan er enkel over praten of af en toe een concert bezoeken. Onder de douche heb ik wel al menig optreden gegeven, gebiedt de eerlijkheid mij te zeggen.

Volmaakt gelukkig als… Geluk zit voor mij écht in kleine dingen, details, enz., bv. met het juiste muziekje op de oren in bed, net voor het slapen gaan, zonder gepieker in het pikdonker en daarna in slaap vallen.

Ik zou weleens willen wonen ergens in Zuid-Engeland: de sfeer die dat hele land ademt, spreekt mij al heel lang aan. Maar er daadwerkelijk naar verhuizen zit er hoogstwaarschijnlijk niet in, aangezien mijn vrouw nogal op de zon gesteld is. En als er nu één ding is dat Engeland niet meteen al te veel in voorraad heeft…

Mijn favoriete auteur: Jonathan Safran Foer, auteur van o.a. Incredibly loud and extremely close, vanwege zijn humor, subtiele knipogen en vaak ook ontroerende verhaallijnen.

Mijn lijflied: een echt lijflied heb ik niet meteen, wel muzikanten/groepen waar ik bij wijze van spreken elke minuut van de dag naar kan luisteren, omdat ze vaak perfect reflecteren hoe ik mij voel: Bob Dylan, Interpol, The National, enz.

Dit waardeer ik het meest bij vrienden: dat ze goed kunnen lachen en zichzelf niet al té au sérieux nemen. Een goede babbel, niet enkel over koetjes en kalfjes is ook een belangrijke voorwaarde om van échte vrienden te kunnen spreken.